Jaz kuham, Recepti, Sladko

Veganska cheesecake tortica brez glutena

Tako dobra tortica , da jo bodo tudi največji ljubitelji mlečih izdelkov z veseljem pojedli

Kremasta, presna povrhu pa še brez glutena. Tortica, ki jo boš pojedla brez slabe vesti! Pripravila jo boš hitro pa še pečice ti nebo potrebno uporabiti. Vse kar potrebuješ je dober blender in zamrzovalnik. Glavna sestavina so neslani in nepraženi indijski oreščki, ki jih namočiš preko noči ali pa preliješ z vročo vodo in pustiš stati eno uro.

Indijski oreščki vsebujejo veliko vitaminov (E, K in B6), mineralov (magnezij, železo, selen, baker, fosfor, cink) in antioksidantov.

Recept je za tortni obod s snemljivim dnom premera cca 20-22 cm

Sestavine:

Podlaga:

  • 200g izkoščičenih datljev
  • 50g suhih fig
  • 180g mandljev
  • 2 žlice kokosovega olja
  • 1 žlička ekstrakta vanilije ( lahko jo tudi izpustiš)

Krema :

  • 510g namočenih surovih indijskih oreščkov
  • 200g stopljenega kokosovega olja
  • 180ml mandljevega ali riževega mleka
  • 3 žlice kokosove kreme ( pločevinko kokosovega mleka daj v hladilnik, odlij tekočino, kar ostane je kokosova krema)
  • 10 žlic javorjevega sirupa ( lahko tudi več)
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • ščepec soli

Dodatki za kremo:

  • 2 žlici grenkega kakava
  • 2 žlici arašidovega masla
  • 2-3 žlice pasiranih malin brez koščic

 

Postopek:

V blenderju ali multipraktiku zmlej vse sestavine za podlago. Masa naj bo drobno zmleta oz jo mlej tako dolgo, da se prične sprijemat. Na dno pekača namesti peki papir in maso enakomerno razporedi po dnu.

Osnovo za tortico dobro pritisni ob dno
Osnovo za tortico dobro pritisni ob dno

Osnovo postavi v zamrzovalnik za cca pol ure in med tem pripravi kremo.

Vse sestavine za kremo gladko zmlej v blenderju ter jo tazdeli na tri enake dele. Prvemu delu dodaj kakav, drugemu delu arašidovo maslo, tretjemu pa maline. Vsak del premešaj tako, da dobiš enakomerno mešanico. Osnovo za tortico vzami iz zamrzovalnika in jo prelij s prvo plastjo kreme, malce potresi, da uidejo zračni mehurčki in se krema poravna. Ponovno jo položi v zamrzovalnik za 30 min, da se krema strdi. Enako ponovi s kremo iz arašidovega masla in nato z malinovo kremo.

Okuse dodajaj po plasteh
Okuse dodajaj po plasteh

Tako zamrznjeno tortico lahko hraniš v zamrzovalniku tudi mesec ali dva Meni to nikoli ne uspe, saj jo vedno zmanjka v dnevu ali dveh. 🙂 Skratka, ko se odločiš tortico postreči jo najmanj tri ure tajaj na sobni temperaturi. Jaz jo po pol ure tajanja dam iz oboda in dekoriram. Lahko jo preliješ s stopljeno čokolado, obložiš s cvetjem ali jagodičevjem, možnosti so neskončne.

Veganska cheesecake tortica brez glutena
Veganska cheesecake tortica brez glutena
Veganska cheesecake tortica brez glutena
Veganska cheesecake tortica brez glutena

 

Želim ti dober tek!

 

Za vsa vprašanja sem ti na voljo na Instagram profilu ali Facebooku

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja