Jaz kuham, Recepti, Slano

Udon rezanci- Japonska na tvojem krožniku

Za ljubitelje japonske hrane

Vsi pri naši hiši smo ljubitelji azijske hrane, še posebej smo nori na Japonsko in njihove rezance. Dolgo sem bila prepričana, da so udon rezanci komplicirani za pripravo, dokler se nisem poglobila v pripravo in recepte. Priprava ni nič težja od priprave Italijanskih testenin. Zanimivost teh testenin je. da po originalnem Japonskem receptu hodijo po testu(zavitem v vrečko seveda) 😀 To metodo sem preizkusila tud jaz in moram povedati, da deluje!

No pa začnimo, za udon rezance potrebuješ samo tri sestavine:

  • 700g gladke moke
  • žlica soli
  • 360ml vode

 

Postopek:

Testo lahko zgneteš ročno , v kuhinjskem robotu ali pa kar multipraktiku. Vodo dodajaj počasi. Ko se testo začne sprijemati v kepo, ga daj iz posode na pomokano površino in pregneti ročno, tako dolgo da postane testo gladko in se ne lepi na prste.

 

Testo sem zamesila v kuhinjskem robotu
Testo sem zamesila v kuhinjskem robotu

 

Ko se testo pricne sprijemati v kepo ga prestavi na pomokano površino
Ko se testo prične sprijemati v kepo ga prestavi na pomokano površino

Z rokami ga gneti, dokler se ne neha prijemati na prste in postane gladko.

Testo z valjarjem pritiskaj ob površino
Testo z valjarjem pritiskaj ob testo

 

Testo takole preloži in ga zopet splošči s pritiskanjem valjarja ob testo
Testo takole preloži in ga zopet splošči s pritiskanjem valjarja ob testo

 

Testo oblikuj v kepo, položi ga v plastično v vrečko in pusti počivati pol ure
Testo oblikuj v kepo, položi ga v plastično v vrečko in pusti počivati pol ure

 

po-pol-ure-ga-kar-preko-vrečke-splošči-z-valjarjem-ali-pa-ga-pohodi
Po pol ure ga kar preko vrečke splošči z valjarjem ali pa ga pohodi (manj se boš utrudila) 😉

 

Spet preloži testo
Spet preloži testo

Tako preloženo testo naj počiva nadaljnih 30 minut, nato ga zopet splošči, preloži in pusti počivati 1 uro. Zdaj testo položi na pomokano površino.

 

Testo za lažje valjanje razdeli na dva dela
Testo za lažje valjanje razdeli na dva dela

 

Razvaljano testo
Razvaljano testo

 

Debelina testa naj bo približno od o,3-0,5 mm
Debelina testa naj bo približno od o,3-0,5 mm

 

Močno pomokano testo preloži na "harmoniko"
Močno pomokano testo preloži na “harmoniko”

 

Takole razreži testo na trakce, široke približno 0,3-0,5mm
Takole razreži testo na trakce, široke približno 0,3-0,5mm

 

Rezance razpri
Rezance razpri

 

Udon rezance kuhaj v vreli, rahlo osoljeni vodi približno 12-15min. Kuhane rezance odcedi in takoj prestavi v vodo z ledom. Premešaj jih, da odstraniš škrob in preprečiš sprijemanje.

 

Udon rezanci v vodi z ledom
Udon rezanci v vodi z ledom

 

Ko so rezanci popolnoma ohlajeni, jih odcedi. Tako pripravljene, lahko uporabiš v raznih juhah, omakah, možnosti je nešteto. Lahko pa jih tudi zamrzneš in uporabiš kdaj drugič.

 

Domači udon rezanci
Domači udon rezanci

 

Dober tek!

Za vsa vprašanja sem ti na voljo na Instagram profilu ali Facebooku

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja