Jaz kuham, Recepti, Slano

Udon rezanci s teryaki omako in zelenjavo

Zdravo in hitro kosilo

Zakaj? Udon rezance si lahko pripraviš sama doma. Recept najdeš tukaj. Ker jih lahko hraniš zamrznjene, bodo v vroči vodi odtaljeni tik, tak. Zelenjavo lahko uporabiš po svojem okusu, jaz ponavadi počistim predal za zelenjavo v hladilniku in uporabim kar je na domačem vrtu. Moji punci obožujeta te rezance in teryaki omako, tako pojesta tudi vso zelenjavo, ki je zraven. Da je vse še bolj zanimivo se zraven učita kako jesti s palčkami 😉

 

Za udon rezance s teryaki omako in zelenjavo potrebuješ:

  • 4 zrna česna
  • pol čebule
  • igver (enako količino kot česna)
  • mlada čebulica
  • špinača
  • 3 korenčki
  • 2 bučki
  • pol paprike
  • teryaki omaka
  • sojina omaka
  • rižev ali koruzni škrob
  • sezam

 

To je zelenjava, ki sem jo imela jaz doma. Ti lahko uporabiš tudi kaj drugega (brokoli, gobe, buča, koriander, tajska bazilika, grah v strokih,,,) skratka vse kar je na hitro popraženo.

 

Sojina in teryaki omaka
Sojina in teryaki omaka

 

Postopek

Na olivnem olju popraži čebulo, česen in ingver. Ko zadiši dodaj korenček in ostalo zelenjavo, na koncu dodaj špinačo, saj je najhitreje popražena.

 

Čebula, ingver in česen
Čebula, ingver in česen

 

Narezana zelnjava
Narezana zelnjava

 

Vse skupaj na hitro popraži
Vse zelenjavo na hitro popraži

 

Zelenjava mora ostati hrustljava. Zelenjavo prelij z malo sojine omake, nato pa naredi mešanico škroba (majhna žlička) ,vode (1 dcl) in teryaki omake in jo vlij med zelenjavo. Vse skupaj kuhaj še par minut, nato dodaj še udon rezance, premešaj in jed je gotova. Jed serviraj na krožnik in potresi s popraženim sezamom ter narezano mlado čebulico.

 

Udon rezanci s teryaki omako in rezanci
Udon rezanci s teryaki omako in rezanci

 

Želim ti dober tek!

Za vsa vprašanja sem ti na voljo na Instagram profilu ali Facebooku

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja