Ne-popolna

Sem ne-popolna

Ženske se predvsem v zadnjih časih, ko so v vseh medijih fotografije popolnih teles, premalo zavedamo, da je vse skupaj le iluzija. Fotoshop, razni filtri, vse to, predvsem mlajšim puncam izkrivi podobo in stremijo le k videzu instagram deklet, kar pa vodi k nizki samozavesti in dejstvu, da se ženske vse premalo cenimo. Vsaka bi rada bila popolna.  Premalo cenimo same sebe, predvsem pa druga drugo. Lasje mi gredo pokonci, ko na forumih berem zgražajoče komentarje glede celulita in ostalih telesnih pomanjkljivosih, ki jih pač vsaka ženska ima. Namesto, da bi si bile v oporo, smo same sebi in druga drugi največje sovražnice.  

Vse imamo iste težave

Tudi sama imam večne težave s težo, ker preveč rada dobro jem 😉 , imam krčne žile, nepopoln trebuh, celulit in še marsikaj bi lahko naštela. Pa so to res pomanjkljivosti? To sem jaz in takšna pač sem! Take it or leave it! To pa ne pomeni, da moramo vreči puško v koruzo in se totalno zapustiti. To pomeni, da se trudim po svojih najboljših močeh. Poskušam jesti zdravo, se veliko gibati… in seveda mi to ne uspeva vedno. A ni nekaj najboljšega, pojesti sendvič ob filmu pozno zvečer ali pa kakšen sladoled preveč? 😀 Do nedavnega me je potem vedno pekla vest, sledilo je samoobtoževanje in posledično stradanje nekaj dni. Potem pa sem se zopet pregrešila, saj nisem zdržala. In tako se nas večina vrti v začaranem krogu, ki pa je vse prej kot zdrav.

Ko te sreča pamet

Pri mojih dvaintridesetih pa me je končno srečala pamet, skrbim, da zdravo jem in se gibam. Vendar pa pride tudi teden, ko vsak dan grešim, ker očitno to včasih človek potrebuje. Ne vem ali je to prav ali ne, ampak počasi z leti se začenjam sprejemati takšno kot sem, z vsemi napakami vred. Le takšna sem lahko vzor svojima hčerkama, ker če bom jaz negodovala nad izgledom pred ogledalom, bosta tudi oni.  Otroke moramo naučiti da se cenijo in imajo radi takšni kot so, ne glede na to kaj pravi okolica. Privzgojiti jim je treba ljubezen do gibanja in naučiti pravilnega prehranjevanja. Jaz mojima ne prepovedujem sladkarij, imata jih na dosegu roke in mislim, da ravno zaradi tega nimata velike želje po njih. Saj veste, bolj je prepovedano, bolj je mikavno. Predvsem pa jim je treba razložiti naj se ne primerjajo s fotoshopiranimi fotografijami iz medijev in družabnih omrežij, saj takšna popolnost v resničnem svetu ne obstaja.

Moji srčici Leni i Lili
Moji srčici Leni i Lili

Nihče ni popoln, nepopolnost je lepa, saj je svet ravno zaradi tega tako čudovit in raznolik. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja