Luštne stvari

Nakupovanje pred začetkom šolskega leta

Bliža se konec počitnic

Prihaja čas, ko bosta najini punci sedli v šolske klopi. Letos bo še posebej pestro, saj imava prvo in tretješolko. Torbi sta že pripravljeni, obema je všeč kolekcija Mirabelle(Santoro London). Naročili smo ju konec šolskega leta na dzs.si in bili deležni velikega popusta, skoraj 30eur za posamezno torbo (hvala dedi in babi 😉 ). Tudi nakupovanje ostalih šolskih potrebščin se splača opraviti v juniju, saj so takrat cene nižje in tudi popustov je kar nekaj. Vsako leto jih naročimo kar v spletni trgovini Mladinske knjige, letos pa sta punci brezplačno prejeli še vsaka svojo stekleničko za vodo, letni stenski planer ter urnike.

Šolski torbi-Mirabelle
Šolski torbi-Mirabelle

 

Vse premajhno

Med pospravljanjem omar sem ugotovila, da sta punci med počitnicami zelooo zrastli, večina dolgih hlač ter majic z dolgimi rokavi je prekratkih, da ne govorimo o čevljih. Vsa premajhna oblačila in obutev smo zbrale ter podarile otrokom v stiski. Mož pa se je odločili, da gremo v soboto na izlet do Seiersberga in kupimo nekaj toplejših oblačil. Odšli smo v Primark, kjer je velika izbira in zelo privlačne cene. Res pa je, da je potrebno prebrati vsako deklaracijo, saj imajo v ponudbi kar precej oblačil iz sintetičnih materialov, kar pa niti slučajno ne gre skupaj z nežno otroško kožo. Kar se tiče kvalitete izdelave se mi zdi, da kar zadovoljiva, glede na to, da imajo otroci oblačila za sezono ali največ dve. Kupili smo oblačil za dve ogromni vreči, tudi za naju z možem, plačali pa manj kot za hlače in par majic v trgovinah srednjega cenovnega razreda.

Primark
Primark

 

Ne veš kje bi začel
Ne veš kje bi začel

 

Raj za punce
Raj za punce

 

Le kaj je v vrečah
Nakupovanje zaključeno, le kaj je v vrečah

 

Modno in ugodno ;)
Modno in ugodno 😉

 

Nakupovanje nas je sestradalo

Moram priznati, da sem bila po nakupu tudi jaz, znana kot neumorna shoppingholičarka, malce utrujena. Najbolj pa lačna, da ne govorim o puncah in možu. Vsi štirje smo veliki gurmani in radi dobro jemo. Še posebej obožujemo japonsko hrano, zato ne rabiš dvakrat ugibati v katero restavracijo smo odšli, seveda, Japonsko! 😀 Začeli smo s sušijem in sladko-kislo juhico, končali pa z Udon rezanci in bento boxom s piščancem, za sladico pa ni ostalo več prostora. Naj se pohvalim, z možem sva še kar na veganski prehrani(danes je 12 dni-2 dni od konca diete s smoothiji, rada bi vdržala vsaj 30 dni, da vidiva razliko v počutju) in sva se uspela upret vsem skušnjavam.

Leni in njena najljubša hrana
Leni in njena najljubša hrana
Lili je vesela ob pogledu na bento box poln dobrot
Lili je vesela ob pogledu na bento box poln dobrot

 

Tudi udon rezanci so teknili
Tudi udon rezanci so teknili

 

Po kosilu smo opravili še nakup špecerije, nato pa se zadovoljno odpeljali proti Sloveniji. Hvaležni za vsak trenutek, ki ga lahko preživimo skupaj in hvaležni za vse, kar smo si lahko privoščili!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja