Luštne stvari

Mini Countryman D-navdušuje v vseh pogledih

Končno bo Mini moj za teden dni, prejela pa sem tudi izziv

Včeraj sem prejela Mini Countrymana D, spoznala Uršo Draž in od nje dobila izziv. Posneti čim več različnih fotografij s svojega izleta z minijem in jih sestaviti v nadrealistični kolaž. Svoji novi umetnini dodeliti  izvirno ime in jo objaviti na svojih družbenih omrežjih.

Sliši se preprosto, vendar bolj ko razmišljam, težji se mi zdi. Upam, da mi bo vsaj en dan naklonjen brez dežja in bom lahko naredila lepe fotografije. Včeraj sem ga fotografirala, kar v garaži in objavila fotke, saj se kljub nalivu, nisem mogla upreti, da se ne bi malce pohvalila 😉 . Mini Countrymana ti bom opisala skozi moje oči. Razmišljam, da bi Slovenija potrebovala še kakšno žensko verzijo Komotar minute 🙂 .

Kako ga vidim jaz

Skratka moj Mini Countryman D ima diezelski motor s 150 konjskimi močmi, kot si verjetno že sklepala iz črke D v imenu. Je letnik 2017, torej zadnji model. Več tehničnih podatkov si lahko prebereš tukaj. Kar se tiče zunanjosti sem navdušena, pa ne samo nad Countrymanom, ampak nad vsemi Mini modeli. So preprosto brezčasni in nikoli ne bodo postali zastreli. Priznam, da mi srce najhitrje bije ob pogledu na Mini John Cooper Works. Odkar pa imam moji dve punci, se mi zdi Mini Counryman najprimernejši mojemu življenskemu slogu, saj punce potrebujemo reeees velik prtljažnik 😉

Nisem si mislila, da mi bo kdaj zelena barva na avtu všeč, ampak mi je, celo ta belo-zelena kombinacija izgleda super. 18” lita alu platišča samo še zaključijo zunanjo podobo. Preimenovala sem ga kar  v “My mean green Mini machine” 😉 . Poseben vtis pa ponoči ob odklepu avta naredijo pozdravne luči, ki svetijo na tla v obliki Minijevega logotipa, impozantno!

V notranjosti me je navdušila ambientalna svetloba, pregleden zaslon, ki je zelo enostaven ter logičen za upravljanje. Veliko pozornosti so namenili detajlom. Barve okrasnih šivov na sedežih se prelivajo, kakor ambientalna svetloba. Gumb za prižig motorja pa me je najbolj očaral, saj imam občutek, kot da sedim v superšportniku.

 

Armaturna plošča
Armaturna plošča

 

Gumb za prižig motorja
Gumb za prižig motorja

Vožnja z Countymanom je udobna, avto je zelo prostoren a vseeno kompakten. Povprečna poraba na 100 km je zaenkrat 6,4 L , kar se mi na zdi veliko. Volan je ravno prav mehak in ne predstavlja nobenih težav, ko se je treba “zmotat” iz kakšnega utesnjenega parkirnega prostora. Sedeži te lepo objamejo in držijo na mestu, tudi na malo bolj ostrih ovinkih. En boljših dodatkov pa se mi zdi Driving assistant, pomaga preprečiti trčenja s posredovanjem opozorila, če je hitrostna razlika med vozilom in prometom pred tabo previsoka ali če se spredaj vozeče vozilo preveč približa. Sistem pripravi zavore na hitrejše odzivanje in krajše zavorne poti, če bi se nenadoma pojavila potreba. Ozvočenje je fantastično in lepo preglasi moje petje, da sopotniki ne trpijo preveč 😉

Navdušena!

Veselim se tedna z Minijem, a hkrati sem že zdaj žalostna, saj vem, da lepe stvari prehtro minejo.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja