Jaz kuham, Recepti

Malinovi cmočki ali kako reciklirati ostanek pire krompirja

Ti je ostal pire kromir od kosila?

Zakaj bi ga zavrgla, ko lahko na hitro pripraviš okusne malinove cmočke (lahko uporabiš tud drugo sadje) . Cmočke delam po občutku, saj je odvisno kakšne konsistence je pire. Naredim pa jih toliko, kolikor je pač testa.  V receptu bom napisala navodila za cca 200-300g pireja.

Potrebuješ:

  • cca 200-300 g pire krompirja
  • moka
  • žlička pecilnega praška
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • maline ali drugo sadje (marelice, borovnice, slive)

Postopek:

Ohlajenemu krompirju najprej dodaš vanili sladkor in razmešaš. Nato dodaš pecilni prašek in moko. Moko dodajaj dokler se masa ne preneha lepiti na prste. testo na pomokani površini razdeli na enkomerne dele, približno v velikosti golf žogice. Vsak košček splošči med dlanmi, dodaj malino ali dve in vse skupaj zavij v kroglico, pvaljaj jo v moko da se ti ne bo sprijela na krožnik. Cmočke položi v vrelo vodo in kuhaj cca 15 min oz dokler ne priplavajo na površje. Jaz vedno enega prerežem in preverim ali so kuhani. Moja najljubša zabela so na kokosovem olju popražene drobtine z rjavim sladkorjem in veliko cimeta. Lahko pa namesto drobtin dodaš tudi mlete mandlje, njamiiii 😉

 

Testo za malinove cmočke lahko zamesiš ročno ali s pomočjo kuhinjskega robota
Testo za malinove cmočke lahko zamesiš ročno ali s pomočjo kuhinjskega robota

 

Testo za cmočke razdeli na enake dele
Testo za cmočke razdeli na enake dele

 

Cmočke pomokaj, da se ne bodo sprijeli na posodo
Cmočke pomokaj, da se ne bodo sprijeli na posodo

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja