Jaz kuham, Recepti, Slano

Arašidovo maslo

  • Arašidovo maslo, čudo iz Amerike

Iz otroških let se spomnim ameriških risank in filmov, kjer so za zajtrk ali malico vsi jedli peanut butter and jelly (arašidovo maslo in marmelado) . Ko smo prvič kupili arašidovo maslo, nam ni bilo všeč in je končalo na kompostu. Pred leti pa me je mož, ki ga obožuje, prepričal naj ga zopet poskusim in postal mi je všeč. Včasih, ko me nihče ne gleda ga jem kar z žlico 🙂  Najini punci pa ga obožujeta na kruhu z marelično marmelado. Ker smo kar veliki porabniki, sem se odločila, da ga naredim sama, saj je kupljeno ponavadi polno soli, sladkorja in drugih dodatkov. Saj veš domače je vedno najboljše!

Arašidovo maslo ima veliko vsebnost beljakovin in vlaknin, zato boš dolgo ostala sita. Vitamin E, B1, B2, B3, B5, B6, B9 . Ščitilo naj bi pred kardiovaskularnimi boleznimi, rakom črevesja, zaradi visoke vsebnosti niacina (B3) pa tudi pred Alzheimerjevo boleznijo.

 

Za arašidovo maslo potrebuješ

  • 400g neslanih praženih arašidov
  • ščep soli

To je vse 😉

 

Postopek

Potrebuješ močen blender, multipraktik ali kaj podobnega. Jaz sem ugotovila, da najboljše zmleje oz. seseklja arašide, sekljalnik na katerega priključiš paličnega. Vsa umetnost arašidovega masla je, da vsuješ arašide v multipraktik ter dodaš ščep soli. Vključiš na najvišjo hitrost in mleješ tako dolgo da se arašidi utekočinijo. Če želiš gladko maslo bo trajalo malo dlje kot za maslo z malo večjimi koščki. Maslo predevaj v steklen kozarec, zapri in hrani v hladilniku.

 

 

Mletje arašidov
Mletje arašidov

 

 

Arašidovo maslo
Arašidovo maslo

 

Dober tek ti želim!

Za vsa vprašanja sem ti na voljo na Instagram profilu ali Facebooku

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja